maanantai 2. toukokuuta 2011

Hämähäkkejä

No niin, nyt on kolmisen viikkoa takana eikä ole käärmeitä näkynyt. Ei sen paremmin kenguruitakaan, eivät taida kaupunkiin paljon eksyä. Pari hämähäkkiä bongasin, yhden naapurin postilaatikolla (3 cm arviolta, yack!) ja 1,5 senttisen yhdessä rauta-aidassa. Ensimmäiset yöt yksin hieman jännitti, koska jonkin asteinen spaiderikammo on, mutta sitten lakkasin ajattelemasta koko asiaa. En ehdoin tahdoin työntäisi päätäni pusikkoon tai kättäni roskatynnyriin, mutta muuten otin aika chillisti...
KUNNES eksyin torakantapporeseptejä googlettaessani Perthin tuholaistorjuntasivustoille. Tässä vaiheessa tiesin, mitä ei pitäisi tehdä, mutta siltikin karvat pystyssä inhosta värähdellen skrollasin hämppyriosioon. Tässä muutamia. Ja huh. Tänä yönä ei nukuta.


Redback
Tämä kaveri on yksi Australian vaarallisimpia ja eksyy välillä koteihin. Ruumiin pituus noi yhden senttimetrin. Purema on hyvin kivulias, voi jopa tappaa. Vastamyrkky auttaa jos sitä saa ajoissa. Näiden puremiin ei ole käsittääkseni kuollut ketään Australiassa sen jälkeen, kun vastamyrkky tuli markkinoille. En siltikään haluaisi redback spideria makuuhuoneeseeni.




Huntsman
Tämä kaveri on 15 senttinen - mutta täysin vaaraton. Voi kyllä purra suututettuna, mutta aiheuttaa lähinnä lieviä oireita puremakohdassa jotka kestää pari päivää. Se tykkää lymyillä verhojen takana ja sohvien alla, mutta kipittää valtavaa vauhtia karkuun kun sen yhyttää. Kemppura liikkuu myös sivuttain. Voi lymytä suihkukopissakin. En tykkää, olkoot kuinka vaaraton tahansa. Pyörtyisin.


 House spider
Nimensä mukaan päätyvät usein asuntoihin. Näitä on myös sellaisia kurjia loikkijoita. Koko vaihtelee ja niitä on myrkyllisistä vähemmän myrkyllisiin. Tuo on giant house spider ja näköjään Yhdysvalloista, mutta vastaavia löytyy täältäkin.







White tailed spider
Ei kovin mukavan oloinen kaveri tämäkään. Näiden purema aiheuttaa kovaa kipua, oksentelua, päänsärkyä, turvotusta puremakohdassa ja kutinaa, ihottumaa.  Nämä on kai keskimäärin parisenttisiä.





En jaksa laittaa enempää. Tässäkin on jo panikoitumista tarpeeksi. Ja ovathan ne viehättäviä ja jopa kauniita. Niitä olisi ihanaa ihailla terraariossa 20 kilometrin päässä kotoa. Mutta ei kodissa. Koti on turvapaikka.

Kuviin ei ole oikeuksia eikä linkkejä, miltä sivuilta ovat, pahoittelen. Jos tulee sanomista, niin tehdäänpä asialle jotain. Kuitenkin valistusmielessä ne tähän laittelin. Ja koeta itseni saada tästä inhotuksesta jotenkin yli. Jos saisin nukuttua tänä yönä. Kun meillä ei ole vielä imuriakaan. Toisaalta, jos ne eivät ole minua saaliikseen saaneet tässä kolmen viikon aikana, olisiko aika huono tuuri jos juuri tänä yönä joukkopuraisevat?

Siitä huonosta tuurista tulikin mieleeni viime viikonloppu ja vappu. En mainitse muuta, kun että oli ihana piknik Cottesloe beachilla, ja lopputulos on ruhje ja mustelma polvessa ja iso haava kyynärpäässä ynnä elämäni pahin morkkis. Huokaus.

Mutta hyvää toukokuuta kaikille! Ja hyvää yötä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti