tiistai 10. toukokuuta 2011

Snorklailua Rottnestilla ja eläintarhareissu

 


Kävimme viime lauantaina ensimmäistä kertaa Rottnestin saarella. Rottnestin nimi, alunperin Rats' nest, tulee saarella asustavista suuria rottia tai pieniä kömpelöitä kenguruita muistuttavista nisäkkäistä nimeltä quokka (Setonix brachyurus). Rottnest on aina ollut paratiisi, mutta vuosina 1838 - 1904 sitä käytettiin aboriginaalivankilana.
  Lähdimme Rottnestille Perthistä lautalla, joka seilasi Swan riveriä pitkin Fremantlen satamakaupunkiin ja siitä avomerelle. Lämmintä oli 27 astetta ja vuokrasimme lautalta pyörät sekä snorkkelit. Hintaa kahden hengen lauttamatkalle sinne ja takaisin tuli yhteensä noin 160 dollaria eli noin 120 euroa. Snorkkelit ja pyörät maksoivat 20 dollaria kappaleelta. Hinta oli mielestämme edullinen, sillä snorkkelit takasivat tekemistä tuntikausiksi.
  Pyöräilimme jokusen kilometrin rantaviivaa etsiskellen yksinäistä poukamaa, jonne muut eivät olisi vielä löytäneet. Päädyimme Little Armstrong bayhin joka sijaitsee saaren pohjoisrannikolla. Rannan hiekka oli upeaa: se oli karkeampaa kuin Cottesloessa, ja rakeet eivät olleet pyöreitä vaan kaiken värisiä sirpaleita. Valkean hiekan seassa oli todella kirkkaan pinkkejä, oransseja ja violetteja jyväsiä, kuin kynsilakan paloja. Kesäsesonki saarella on ohi, joten rannalla ei eksynyt meidän lisäksi kuin yksi pariskunta ja toinen juuri ennen lähtöä. Vietimme poukamassa nelisen tuntia lähinnä snorklaten. Itse en uskaltautunut kovin kauas haiden takia (ei niitä ole, mutta olen vielä hieman pelkuri asian suhteen!), joten näin lähinnä isoja ja pieniä yksivärisiä kaloja, levää, simpukoita, yksivärisiä koralleja, jotain merivuokon näköisiä olentoja ja yhden rauskun. Kauempana ja kivien kolossa olisi kuulemma ollut enemmänkin elämää. Ehkä uskallan sinne seuraavalla kerralla, kun snorklaustekniikka kuitenkin on nyt omaksuttu.
  Kotimatkalla oli väsynyt, liotettu ja paistunut mutta onnellinen olo. Kun ui ympäriinsä muutaman tunnin ja polkee helteessä ylämäkiä, on yllättävän naatti, vaikkei pyörämatka niin erityisen pitkä ollutkaan. Otimme lautalla yhdet oluet, kävimme Fremantlessa pizzalla ja suuntasimme kotiin nukkumaan.


 



 



Sunnuntaina kävimme King's parkissa lueskelemassa pari sivua kirjasta ja hörppäämässä yhdet pussikaljat. Sääntöhän täällä taitaa olla sellainen, että alkoholin nautiskelu julkisilla paikoilla ilman eväitä on kiellettyä ja sakot suuret. Täällä uhataan korkeilla sakoilla kaikesta, joka saattaa johtaa siihen, että kanssaihmiset kielivät palkkion toivossa. No, meillä oli jämät rullakebabista ja kaksi pulloa olutta. Maanantaina mies lähti kitarakaupoille ja minä suuntasin Cottesloe beachille. Tuuli oli niin valtaisa, ettei auringonotto tai uiminen tullut itselläni kysymykseen, mutta oli hauska seurata surffaajia kohtalaisen kokoisissa aalloissa.


Kuvia King's Parkista. Kuivat alueet bushland restoration -aluetta. Paras aika tulla King's Parkiin on kevät (Suomen syksy) kun talven sateiden jälkeen alkaa vihertää ja villikukat kukkivat








 Cottesloe beach ja auringonlasku



 
Tiistaina kävimme Perthin eläintarhassa, joka sijaitsee joen etelärannalla. Helpointa ja mukavinta on ottaa lautta Barrack streetin laiturilta. Pääsylippu sisään maksoi 21 dollaria. Eläintarha oli kohtalaisen pieni, jonka takia se oli mukavan rauhallinen. Mielenkiintoisimmista kohteista voisi mainita tiikerin (joka nukkui helteen takia), sarvikuonon (joka nukkui helteen takia), orangit (lepäilivät helteen takia), isopäisen vompatin (nukkui) ja hämähäkit. Vielä pitäisi päästä käymään akvaariossa, niin must do -lista kävisi vähiin ja voisi ruveta kehittelemään uutta.


Kuvia ei ole paljoa, kännykässä on niin surkea kamera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti