lauantai 8. helmikuuta 2014

Ja matka jatkuu





Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua
- Nuuskamuikkunen

No niin. Nyt on aika taas kirjoittaa koska on uutta kerrottavaa. Ollaan tultu P:n kanssa siihen tulokseen, että nyt on aika lähteä Perthistä. Täällä on ollut ihanaa ja tästä on tullut koti, mutta nyt on matkakuumetta ilmassa. Ja toisaalta Suomea on ikävä, kotia, kesää, joulua, saunaa, lunta, metsiä, ystäviä, perhettä.

Ihan heti me ei kuitenkaan Suomeen päästä, vaan ajateltiin toteuttaa siinä välissä yksi pitkäaikainen unelma ja kiertää puolisen vuotta Aasiassa reppureissumeiningillä. Päätös tehtiin jo viime vuonna ja nyt olenkin yrittänyt säästää ja suunnitella, hommata rinkkaa ja vaelluskenkiä ja listata kohteita missä puolen vuoden aikana kannattaisi käydä. P hommasi Madventuresin Uuden kansainvälisen seikkailijan oppaan ja sitä ollaan nyt lueskeltu kovasti ja koetettu miettiä mitä kaikkea sitä reissu voikaan pitää sisällään. Loistava kirja, suosittelen.





Reitin suunnittelua


Lähdöstä on ristiriitaisia fiiliksiä. Perthistä ja Australiasta on tullut koti, täällä on liuta ihania rakkaita ystäviä, meri on turkoosi ja aurinko lämmittää, palkka on hyvä ja australiaiset ovat iloisia, ystävällisiä, kohteliaita ja huolettomia. Tämän elämänvaiheen taakse jättäminen vihlaisee ja ystäviä tulee ikävä, mutta sen surun peittää alleen alati kasvava reissuinnostus. En ole koskaan käynyt Aasiassa...  tai no niin, oltiinhan me 4 yötä Balilla ja muutama tunti Singaporen keskustassa vaihtolentoa odottelemassa, mutta siinä se. Meillä on mahtavan ihana reissu suunnitteilla ja matkakuume kasvaa päivä päivältä. Lähtöpäivä on 28. maaliskuuta. Lasken päiviä ja töissä jopa tunteja.

Ensiksi suuntaamme Lombokille, joka on saari Indonesiassa Balin vieressä. Lennot ja ensimmäisen viikon majoitus on jo varattu, majoituksesta vastaapi Dedy's homestay Lombokin Kutalla. Siellä onkin sitten tarkoitus kavuta tulivuorelle, snorklata, uida ja surffata mikäli hyviä paikkoja löytyy. Ja lukea kirjoja palmupuiden katveessa, ja jotta totuus ei unohtuisi niin hieman myös opiskella. Tarkoitus on kuitenkin rentoutua ja elää hitaasti. Kerätä akut täyteen positiivista energiaa ja päästä hetkeksi pois oravanpyörästä.


Ensimmäinen kohde on Lombokin Kuta



Lombokin lisäksi katsastamme Gili-saaret, jotka ovat kuulema snorklausparatiisi, ja tietysti tuon Balin. Siitä matka jatkuu luultavasti Javalle, jossa meitä kiinnostaa Bandung (shoppailumesta ja tulivuoripaikka), Yogyakarta (kulttuuria ja temppeleitä) ja Pandangaran (rantachillailu ja surffausmesta). Pandangaranissa Green Canyon on ehdoton vierailukohde.



Green canyon - Lonely Planet

Minä tulen milloin minulle sopii. Ehkä en tule ollenkaan, ehkä menen aivan toiselle suunnalle.
- Nuuskamuikkunen


Siitä matka jatkunee Jakartan kautta Sumatralle. Reittihän nyt on vaan suuntaa-antava, meillä ei ole tiukkaa aikataulua ja mennään minne tuuli kuljettaa. Sumatralla haluan nähdä ilman muuta sademetsää ja Lake Toba on ihan ehdoton vierailukohde. Sademetsässä olen halunnut käydä aina, jos nyt joku ei tiedä niin olen kasvi- ja varsinkin metsäihminen. Ne vaan nyt ovat mun juttu. Ajateltiin jos muutaman yön viettäisi teltassa sademetsävaelluksella. Odotan innolla, varmasti yksi reissun kohokohtia.

Malesian puolella olen listaillut myös jotain paikkoja, esimerkiksi maailman vanhin sademetsä Taman Negara. Rantachillaus - ja snorklauspaikoiksi mainitut Perhentian saaret ja Langkawi ovat myös listalla.


Taman Negara

Indonesiassa saa varmasti kulumaan ensimmäiset kolme kuukautta helposti. Malesiasta emme tiedä niin paljoa vielä, niitä kohteita täytyy tässä reissun päällä vielä katsella. Malesiasta voi suunnata ylemmäs Laosiin tai Vietnamiin tai Thaimaahan. Katsoo mihin tossunkärki osoittaa ja menee sitten sinne.

Kirjoittelen lisää reissun päältä, toimikoot tämä blogi myös matkapäiväkirjana. Tämä on minun matkakertomukseni.

Ja kaikille ihanille ystäville ja perheenjäsenille Suomessa vielä Nuuskamuikkusen sanoin (ollaan takaisin kotimaassa kun Australiassa on kevät eli Suomessa syksy)

Nuku hyvin äläkä sure. Ensimmäisen kevätpäivänä minä olen taas täällä luonasi. Rakenna pato minua odotellessasi
- Nuuskamuikkunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti