perjantai 2. syyskuuta 2011

Kahvilat, ravintolat ja pubit

Olen asustanut täällä vajaat 5 kuukautta, mutta jonkinlaisen listan voisin laatia paikoista, joissa mielestäni kannattaa käydä, ja kerron vielä lyhesti, että miksi. Eivät ole minkäänlaisessa järjestyksessä ja varmasti unohdan mainita monta muutakin hyvää paikkaa.

The Mussel Bar, Fremantle. Tänne kannattaa mennä ihanien valkoviini-kerma-valkosipulisimpukoiden takia, yums!

Sail and Anchor, Fremantle. Mukavan maanläheinen baari, jossa on paljon isoja, kovaäänisia, hieltä haisevia humalaisia aussimiehiä (ja muutama nainen). Hanassa paljon erilaisia pikkupanimon oluita. Tunnelmallinen paikka, joskin katto on liian korkealla, mikä tuntuu täällä olevan pubeissa aika yleistä. Moni perthiläinen irkkupubikin tuntuu viikonloppuiltoina muuttuvan vesirajahamepissisten discoksi, mutta Sail and Anchor ei ole tietääkseni tuollainen takinkääntäjä.

The Attic, Fremantle. Viihdyttävä ullakkokahvila, josta saa aamupalaa ja lounasta.

J.B. O'Reillys, West Leederville. Meidän paikallinen irkkupubi. Tämä on tunnelmaltaan aivan mahtava paikka, autenttinen (vaikken ole ikinä Irlannissa käynyt, niin sanotaanko että ehkä kuuluu parhaisiin irkkupubeihin, joihin voit Australiassa törmätä... Tästäkään ei ole kovin paljon kyllä kokemusta. No sanotaanko nyt että paras peruspubi meidän kulmilla, ehkä jopa koko Perthissä). Livemusaa, aina viikonloppuisin täynnä jengiä, huikea tanssi ja laulu ja juopotus ja hyvät ruuat.

The Bird, Northbridge. Ihana boheemi paikka, sisäpihalla voi siemailla Little Creatures -olutta ja katsella valtavirrasta poikkeavaa kansaa. Tai kuunnella livejazzia. Jos tykkää.

Elephant and Wheelbarrow, Northbridge. Hyvä pubi, muuttuu vaan ikävä kyllä iltaisin sijaintinsa takia kovan musiikin ja peilipallotanssilattian paikaksi. Mutta loistava mesta päiväkaljapaikaksi, tai tänne voi pistäytyä kuuntelemaan livebändiä.

Tiger, tiger coffee bar, Perth CBD. Tällaisia ihanan boheemeja kahviloita kutsutaan täällä melbourbelaisiksi. Siellä niitä on kuulemma paljon. Jos tarjoilu on joskus vähän töksöä ja henkilökunta ei tunnu kovin iloiselta (kuulemma Perthin helmasynti on huono ja koppava palvelu), niin eggs benedict ja vihreä tee on sitäkin herkullisempia! Yksi lemppari, ainakin myöhäiseksi aamupalapaikaksi.

Secret Garden, Perth CBD. Sijaitsee Tiger, tigerin vieressä. Ihana boheemi kahvila, tarjoilu ja henkilökunta on tavattoman suloista ja ystävällistä, ruoka on aina ollut herkullista ja kaikki on mahtavaa ja ihanaa ja pus. Toinen suokkari.

Moon and Sixpence, Perth CBD. Hyvä sijainti, niitä ainoita irkkupubeja Perthin kävelykatu- ynnä shoppailupuolella. Used to have hyvin herkullinen club sandwich, mutta leivän vaihto ja listan uusiminen latistivat hieman annoksen. Silti välillä tulee himo ja pitää käydä puraisemassa.

Paddy Maguires, Subiaco. Irkkumesta. Ainoa kunnon pubi Subiacossa. On tullut täällä istuttua ja tehty kolikkoeläimiä pöytään. Jätettiin se lähtiessämme tipiksi. Siitä taisi tulla joku opossumi...?

Boucla, Subiaco. Luepa edellinen blogimerkintä. Maailman herkullisinta suklaakakkua!

Andaluz Bar and Tapas. Kalliit hinnat, kauhea ruuhka.... mutta jokin viehätti tässä paikassa. Sitä paitsi kampasimpukat ja maksapaté olivat taivaallista herkkua!

Grill'd, Subiaco ja Claremont. Loistavia burgereita ja ihania ranuja! "Healthy burgers".

Haisukujabaari, Northbridge. Tämän nimi taitaa olla oikeasti Ezra pound. Sisältä kivan näköinen, mutta usein ahdistavan täynnä ja meluisa. Onneksi täällä saa istua ulkona haisukujalla, jossa kuulee jopa oman saatika toisten äänet ja saa juoda ruotsalaista siideriä, halpaa pullo-olutta paperipussista ja drinksuja tyhjistä hillopurkeista. Hip.

Squires Loft, Subiaco. Jos haluat hyvän rehellisen pihvin, tänne. Ota valkosipulikastikkeella. Ah.

Chapter One Brasserie, Subiaco. Tästäkin löytyy kuvaus aikaisemmasta merkinnästäni. Tunnelmallinen paikka ihan kodin lähellä, joskin pöytävaraus on ihan pakollinen.


Paikkoja, joissa en ole vielä käynyt, mutta halu on kova:

Little Creatures, Fremantle. Kävimme panimoravintolan yläkerrassa Little Creatures Loftissa katsomassa stand-upia, mutta ravintolan puolelta saa kuulemma hyvää ruokaa. Paikka näyttää houkuttelevalta.

The Dizzy Witch Café, Northbridge. Kuulemma yksi parhaista aamupalapaikoista Perthissä.

Witch's Cauldron, Subiaco. Kallis paikka, siksi edes kerran pakko käydä. Lista kuulostaa hyvältä.

Distracted, Leederville. Loistavaksi kehuttu kahvila, kampaamo ja krääsäkauppa. Ah.

Jaws, Perth CBD.  Pyörivä sushi-hihna ja aina paljon väkeä. En ole ikinä syönyt pyörivän sushi-hihnan äärellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti