torstai 1. syyskuuta 2011

Kahdet vintagemessut ynnä lomasuunnitelmia


 


Äitini on tulossa kylään 1,5 viikon päästä, jihuu! Mukava saada ystävä ja läheinen vierailulle. Hän viipyy Perthissä kolme viikkoa, ja tarkoitus olisi tietysti yrittää ottaa mahdollisimman rennosti (hänen ensimmäinen näin pitkä lomansa varmaan.... pariin vuosikymmeneen?), mutta tietysti on myös niin paljon nähtävää ja koettavaa lyhyessä ajassa.


Tässä lyhyt must do -lista:

Rottnestille uimaan. Tästä ei pääse kyllä yli eikä ympäri. Tietysti aina ollaan säiden armoilla, mutta eiköhän syyskuun lopussa ala jo jonkinlaisia rantapäiviä olla. Oli elokuussakin välillä +24-27 astetta ja välillä taas +17. Mutta pidetään peukkuja. Tarkeneehan sitä uida vähän kylmemmälläkin säällä, tosin se meri taitaa olla tähän aikaan vielä aika hyinen. Osa paikallisista ui tosin meressä vuoden ympäri.

Kings Park. Lukekaa edellinen blogimerkintä, jos ette vielä tiedä, mistä on kyse. Mutta sunnuntaina piknikeväät ja kuohujuomaa ja villikukkafestareille livemusaa kuuntelemaan. Jep.

Cottesloen ranta. Perthin suosituin ranta. Vaikkei tarkenisi uida, rannalla voi hengata. Ja ottaa sitä aurinkoa ja janoon jotain sopivaa.

Fremantle, Subiaco, Perth. Eli keskustaan ja kotilähiöön pitää tietysti tutustua, kuten myös Fremantlen satamakaupunkiin. Tämä kohta sisältää parhaat pubit, kahvilat ja ravintolat. Reitin ja pysähtymispaikat määrittää oma pää, maha ja lompakko. Sekä se fiilis.


Vintage-messut Hillarys Boat Harbourissa. Nämä pidetään 16-18.9, ja ainakin viime kuun Polka Dot Vintage -messut Claremontin Showgroundsissa oli mukava kokemus. Alle laitan muuten kuvia noista markkinoista. Vaatetta ja tavaraa on varmasti jokaisen mieleen, laatu, kunto ja usein myös hinta on kova, löytöjä tekee ahkera penkoja varmasti ja jotain on joka hintaluokassa.


Perthin eläintarha. Vombatit, numbatit ja root, täältä tullaan taas.

AQWA - Aquarium of Western Australia. Tästäkin löytyy enemmän aikaisemmasta blogimerkinnästä. Käymisen arvoinen, vaikket olisikaan tällainen luontofani. Varsinkin suuri haitankki oli mainio.

Autonvuokraus. Jos ehdimme. Olisi mahtava nähdä Wave Rock  tai käydä uudestaan Margaret Riverillä ja Augustassa. Perth on kaukana muista kaupungeista, joten ilman lento- tai vähintään edes junalippua ei muihin suurkaupunkeihin ole asiaa.


Adventure world - huvipuisto.  Pää on saatava sekaisin ainakin kerran kesässä.

Subiaco Farmers Market. Ulkoilmamarkkinat pidetään joka lauantai klo 8-12.30 Subiacossa. Paikalliset viljelijät ja artesaanit myyvät hedelmiä, vihanneksia, leipiä ja leivonnaisia, suklaata, makeisia, hunajaa, yrttejä, hilloja, marmeladeja, chilikastikkeita jne. Ihana paikka, yleensä vaan perjantaina humppaamisen jälkeen ei jaksa herätä näin aikaisin.


Kuvia Polka Dot Vintage -messuilta. Kuvat ovat tavarapuolelta, vaatepuolella en tajunnut ottaa kuvia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti