sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden 2012 sää

Jaahas, loysin WeatherZonen sivuilta tallaisen taulukon

Eli suomennettunahan tama tarkoittaa sita, etta tana vuonna on satanut noin 608 mm, joka jaa aika paljon keskiarvon (738 mm) alle. Talvi olikin kuulemma harvinaisen vahasateinen, vaikka valilla tuntui etta kylla sita vetta riittaa ihan tarpeeksi jo yhdelle talvella, huh. Vuosi 2011 nayttaa taas olleen erityisen sateinen, joka kylla huomattiin sillon kun aitini vieraili taalla. Silloin taisi muistaakseni olla harvinaisen sateinen kevat. Yksittaisista paivista eniten tana vuonna on satanut huhtikuun 29. paiva.

Average rainfall to Dec                      738.9mm
Total for 2012                                     608.2mm
Total to this day  2011                       860.8mm
Wettest day Apr 29                              40.8mm
Lowest temperature Jul 25                    0.4°C
Highest temperature Jan 28               42.1°C

Alin lampotila on mitattu kesakuussa ja se lahentelee nollaa, kun taas korkein oli vajaa vuosi sitten tammikuussa 42 astetta ja risat. Nama nyt ovat tallaisia virallisia mittaustuloksia, kylla olen mielestani kuullut etta vahan pakkaselle olisi jossain pain Perthia menty, aste pari.

Ihan vaan jos jotakin kiinnostaa :) Nyt on ulkona 41 ja pitaisi kohta kavella tyomaalta tyovaatteissa junaan. Varmasti tulee hiki mustassa siistissa hameessani, huh.

Tanaan juhlitaan uutta vuotta. Ja muuten jo kolme tyokaveria on kaynyt toivottamassa mun huoneessa hyvaa uutta vuotta ja sanonut, etta ala juo liikaa. Onko se joku yleinen tapa vai onko nailla joku erityinen kasitys suomalaisista? Tai sitten kun ne oikeasti luulevat mua noin viisi vuotta vuoremmaksi, kun mita olen, niin ne ajattelevat mun eksyvan keskustan bileriehoihin. Enhan mina, kova halu olisi valttaa kaikki vakijoukot ja melu ja juhlaboogie ja nauttia ihan omassa rauhassa ilotulituksesta. Ikava kylla sita katsomaan pitaa lahtea keskustaan ja siella on muutama muukin ihminen. No, kestamme sen.

Hyvaa uutta vuotta 2013!!

Jenna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti