lauantai 23. heinäkuuta 2011

Saunaan!



Torstaina tuli syöpöteltyä ja herkuteltua niin rattoisasti, että perjantai meni hieman masennellessa kotona. Lauantaina pakkasinkin kimpsut ja kampsut heti aamusta ja päätin lähteä uimaan ja saunomaan. Uimahalleja on siellä täällä, myös täällä Subiacossa, mutta valitsin summamutikassa hyvältä kuulostaneen Belmont Oasis Leisure Centren. Keskus sijaitee Belmontissa, Perthin keskustasta itään. Matkustin paikalle kahdella bussilla, ja matkaan taisi mennä 1-1.5 tuntia kävelyineen ja odotteluineen. Keskuksesta löytyy uimahallin lisäksi erilaista kuntosalia ja muuta. Hyvältä kuulostaa.




Lippu uimahalliin maksoi noin seitsemän dollaria. Perusmaksu on vähemmän, mutta seitsemän dollaria sisälsi pääsyn ns. spa-osastolle, joka sisälsi saunan ja porealtaan. Sauna oli ihan normaalin saunan oloinen, paitsi että lauteita vastapäätä oli suuret ikkunat, joista sai ajankuluksi katsella altaita ja kiuas oli sähköinen ja siihen oli liimattu suuri lappu, joka nimenomaan kielsi veden heittämisen. Lämpötila oli arviolta noin 70-80 astetta, mutta ilma oli todella kuiva (suu kuivui, olisipa ollut saunakalja). Kokemus jäi hieman laimeaksi, mutta oli selkeästi aussien next best thing ja ihan kyllä kelpuutan. Ikävä kyllä saunassa oleskellut intialainen mies lotrasi koko ajan kroppansa hikiä kämmenillään, siis hieroi hikistä vartaloaan ees taas minuuttikaupalla niin, että lotina ja litinä kävi, hyh! Itsehän en edes päässyt hikeen noin kuivassa ja viileässä (?) saunassa. 


 Sauna ja poreallas, eli spa-osasto


Poreallas oli todella kuuma, ja lapussa varoiteltiin, ettei altaassa olisi hyvä oleskella, mikäli on sairauksia, huimausta, haava tai muitakaan epäkohtia. Myöskään yksin kylpemistä ei suositeltu, turvallisempaa on olla joku mukana. Jep. Muissa altaissa oli uintitilaa todella paljon kun ottaa huomioon, että oli lauantaiaamu ja kello 10. Lapsiperheitä oli toki paljon, mutta ne pitivät pirskeitään lastenaltaissa ja syvä pääallas oli lähes vapaa. 

Uimahalli oli muuten hyvin samanlainen, kuin kotimaassa,  mutta pari ratkaisevaa eroa oli. Ensiksikin suihkuosasto on mitättömän pieni ja se sijaitse aivan pukukoppien yhteydessä samassa pienessä huoneessa. Siellä ei vietetä aikaa saunoen ja suihkutellen, kuten Suomessa. Toinen ero tuli vastaan, kun reippaana tyttönä suihkuttelin ja pesin tukkaani uinnin jälkeen - ilman uimapukua, tietysti (tässä vaiheessa huomautan, että vesi oli joko jääkylmää tai polttavan kuumaa, välimuotoa ei ollut). Huomasin ensin pikkulasten tuijottavan ja kyselevän kiusaantuneilta äideltään jotain ja osoittelevan minua. Sen jälkeen huomasin, että kukaan muista naisista ei ole missään vaiheessa alasti, ei suihkussa, eikä edes vaatteita vaihtaessa. Porukka tulee pukukoppiin kotoaan, riisuu vaatteet (uimapuku on laitettu alle jo kotona), laittaa tavarat maksulliseen kaappiin ja lähtee uimaan. Uinnin jälkeen he käyvät uimapuku päällä suihkussa ja käyvät vaihtamassa vessakopissa lukkojen takana kuivat vaatteet taas päälle. Alastomuutta ei ole kielletty, mutta lasten reaktio osoitti selvästi, kuinka yllättävää se on. Tunsinpa oloni eurooppalaiseksi!


Kuvat Belmont Oasis Leisure Centren sivuilta




1 kommentti:

  1. hahhaa, yllättävä alastonkohtaus :) tuo on varmaan vähän paikasta riippuvaista. Kun kävin East Victoria Parkin uimahallissa (pienempi perusuimahalli kahdella uima-altaalla ja parilla porealtaalla, ei mikään spa), siellä pukuhuonepuolella liikuskeli pari naista alasti. Muut vaihtoivat vaatteet pyyhkeen suojissa, mutta ei ylihäveliäästi. Päädyin itsekin tuohon pyyhemalliin, etten liikaa poikkea joukosta! Siellä myös oli ovelliset, lukittavat suihkukopit, joissa pystyi peseytymään ilman uimapukua.

    VastaaPoista